Musiken på Ravefester

Har du varit på en ravefest någon gång? Många kopplar kanske rave och ravefester till 90-talet och självlysande, utsvängda byxor, men faktum är att ravefesten har börjat bli populär igen. De flesta klär sig dock inte längre i de klassiska ravekläderna. Rave är en subkultur vars inriktning är just elektronisk musik och ravefester. Du har kanske hört om vänner som ska på skogsfest eller stamp? Då är det förmodligen en ravefest med hög musik och blinkande ljus. Musiken på dessa fester kan skilja sig något, men för det allra mesta tillhör de någon elektronisk musikgenre.

Den elektroniska musikens subgenrer

Att gå på en ravefest passar dig som är partyglad och som tycker om att dansa dig svettig tillsammans med andra människor. Du bör inte vara känslig för hög musik och du kommer nog att trivas bäst om du tycker om elektronisk och instrumental musik. Den elektroniska musiken kan dock delas in i en mängd olika subgenrer. Några exempel är house, techno och trance. Mindre kända exempel är också EDM, psytrance och hard techno. Även Elektronisk musik som detroit techno blir allt mer populärt. Denna subgenre karaktäriseras av analoga synthar och trummaskiner. Carl Craig, Derrick May och Jeff Mills är tre namn inom genren.

Gå på rave i Sverige

Låter ravefester med elektronisk musik som något som faller dig i smaken? Då denna typ av fest har blivit mer och mer populär i Sverige har också möjligheterna för att hitta en sådan nära dig ökat. Allra störst chans har du såklart om du bor i någon storstad. Inte minst Göteborg har anammat 90-talets ravekultur och här anordnas det regelbundet rave och stamp på såväl utomhusfester (ofta anordnade av svartklubbar) som inomhus på någon av stadens klubbar. Leta till exempel upp klubbarna Tekla eller Locus Soundsystem. Räkna med att dansa dig ordentligt svettig i ett stort hav av musikgalna människor!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews