Rave och Goatrance: Fest och andlighet

Goatrance är en populär musikstil inom den moderna ravekulturen. Den började få fart någon gång under 1990-talet och har influerats starkt av tidigare musikstilar som var populära i den del av Indien kallat Goa, vilket är var namnet kommer ifrån.

 

Goatrance är en form av elektronisk musik som särskiljer från andra elektroniska stilar genom sina indiska influenser som fokuserar mycket på att framkalla en andlig, hypnotisk och djup känsla av enighet. Den utmärker sig med sitt rytmiska och dansvänliga ljud och inkorporerar ofta ljudklipp från välkända filmer inom populärkulturen, med fokus på sciencefiction och psykedeliska referenser.

Syftet med Goatrance är framförallt att framkalla en känsla av enighet och andlighet. Att låta sitt ego stå och sidan och låta sig uppslukas i dom spirituella tonerna. Det är en välspelad genre på rave och har stadigt växt i popularitet i takt med att ravekulturen fått större och större utrymme i samhället.

På rave där goatrance är i fokus är det populärt att vara färgglad och att man kommit förberedd med självlysande smink som visar häftiga mönster för att hjälpa till att framhäva känslan av den psykedeliska upplevelsen. Att använda en concealer för att förbereda sig inför nattens hårda festande är ofta en god idé för att framhäva ens bästa sida.

Rave

Rave blev populärt i slutet av 1980-talet i England men har under årtionden utvecklats från dess start som ett slangord för bohemiska partyn till att referera till fester där elektronisk musik med djupa basslingor och rytmiska toner är i fokus.

Från att tidigare varit illegala att anordna i många delar av världen har det exploderat till en ekonomisk industri med affärer som uteslutande fokuserar på kläder och tillbehör för den som vill ta sig tid att fixa till sig inför den långa natten. Rave kan anordnas på så vilt olika platser som i en lagerlokal till en skog eller en fullpackad arena med tusentals deltagare.

Klädstilar, smink och accessoarer varierar ofta utefter vart ett rave sker och vilken musik som ska spelas. På den Ibiza fokuserade scenen är det ofta lösa kläder som är lätta att dansa i som är populärt medan rave där goatrance och annan mer psykedelisk musik spelas ofta fokuserar på självlysande smink och färgglada klädval.

Rave har genom åren skapat sig en stark koppling till droger men det är något som ofta har fått ett överdrivet fokus inom media och populärkulturen. Droganvändning sker självklart men är en förekommande del inom all form av festande. Inom rave så är det musiken, känslorna och samhörigheten som är i fokus och vad som fortsätter locka folk över hela världen att delta i vad som ofta är en unik upplevelse och något man bär med sig för resten av livet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews