Goatrance och ravekulturen: Historia och utveckling

Goatrance är en genre av elektronisk dansmusik som uppstod i Goa, Indien i mitten av 1990-talet. Genren kännetecknas av dess användning av komplexa och skiktade synthesizermelodier, tillsammans med etniska och psykedeliska influenser. Goatrance förknippas ofta med ravekulturen som växte fram i början av 1990-talet, eftersom den blev populär på underjordiska fester med dans och festivaler i Goa samt runt om i världen. Från ljusets Goa till hemmets ljus, kanske du frågar dig Vad kostar en elektriker i Stockholm?. Elektriker i Stockholm erbjuder en rad olika tjänster som installera dimmer, byta elcentral, felsökning av el, installera fläkt och mycket därtill. För att svara på frågan, Vad kostar en elektriker i Stockholm? så kan vi avslöja att priserna är bra samt att kundrecensionerna med nöjda kunder kan styrkas via trustpilot.

Startskottet för goatrance

Ursprunget till goatrance kan spåras tillbaka till hippiekulturen på 1960- och 1970-talen, då västerländska resenärer strömmade till Goa i jakt på andlig upplysning och ett nytt sätt att leva. Många av dessa resenärer drogs till stränder, där de dansade till ljudet av psykedelisk rock och elektronisk musik som spelades av lokala DJ:s. Med tiden började dessa DJ:s experimentera med nya ljud och tekniker och blandade traditionell indisk musik med inslag av acid house, techno och andra elektroniska dansgenrer.

80-talet – 90-talet

Goatrance spred sig snabbt bortom stränderna i Goa, när DJ:s och producenter från hela världen började införliva genrens unika sound i sin egen musik. De första Goa-trancefesterna hölls i slutet av 1980-talet och i mitten av 1990-talet hade genren blivit ett globalt fenomen, med festivaler och fester som ägde rum i länder över hela världen.

Goatrance förknippas ofta med ravekulturen som växte fram i början av 1990-talet, eftersom den blev populär på underjordiska dansfester och festivaler. Ravekultur är en subkultur som är förknippad med den elektroniska dansmusikscenen, kännetecknad av dess fokus på icke-mainstream-musik samt mode.

Subkulturer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews