Avkoppling på ravefestivaler

Trance är en form av elektronisk musik som ursprungligen kommer från house, techno och new beat. Denna huvudgrupp av musik förgrenar sig i många olika undergrupper, som goth trance. Det höga tempot gör att musiken passar bra att dansa till och just dans är en viktig del av ravekulturen. Men under ravefestivaler händer det också att deltagarna kopplar av på olika sätt.

Med ecigg är det enkelt att koppla av även på det mest intensiva rejvet. Ecigg är ett alternativ till cigaretter, men utan tobak. Det finns också flera nikotinfria alternativ att välja mellan. Här hittar du olika goda smaker på ecigg, som vattenmelon och jordgubbe.

Goatrancens historia

Goatrance uppstod i Indien under mitten av nittiotalet. Denna musikgenre kännetecknas av skiktade och komplicerade melodier som framförs på synthesizer, tillsammans med psykedeliska och etniska influenser. Goatrance är tätt sammankopplad med ravekulturen som blev populär under början av nittiotalet, med underjordiska festivaler och dans i Goa och runt om i världen.

Avkoppling varvat med dans

Ravescenen är fortfarande i högsta grad aktiv trots att den uppstod för flera decennier sedan. Nyligen samlades tusentals ravesugna människor i La Peza, en liten spansk by. Ett sex dagar långt rave följde till bybornas förvåning. Ravefestivalen saknade tillstånd men flöt ändå på utan några problem, där organisatörerna satte upp pizzastånd, bageri, klädbutiker och folk som kunde erbjuda avkopplande hårflätning.

För att kombinera ravens intensiva fysiska aktivitet med avkoppling har en ny terapi uppstått som kallas ”rave therapy”. Denna träningsform kombinerar meditation och dans för att minska stress till härlig ravemusik.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews