Sensation

Sensation är ett årligt återkommande evenemang för elektronisk dansmusik. Evenemanget hölls för första gången år 2000, och under detta första år samt det efterkommande året arrangerades Sensation endast i en enda upplaga, som helt enkelt kallades Sensation. Därefter kom dock Sensation att delas upp i två olika evenemang vid olika tider på året: Sensation White och Sensation Black. Skillnaden mellan de två evenemangen var både ytlig och musikalisk – på Sensation White skulle besökarna bära vita kläder, och man fokuserade på trance-musik, medan besökarna på Sensation Black skulle bära svarta kläder, och man där spelade lite tyngre elektronisk musik som hardstyle och hardcore. Klädkoden uppkom dock inte på grund av evenemangets namn, utan som en hyllning till Duncan Stutterheims bror, som omkom i en bilolycka innan Sensation år 2001. Stutterheim var då vd för ID&T, som ligger bakom evenemanget, och han bad alla att komma i vitt till Sensation år 2001 för att hedra sin bror.1280px-sensation_white

Till en början arrangerades Sensation White och Sensation Black alltid i Amsterdam Arena i Nederländerna, men sedan dess har Sensation vuxit och bland annat anordnats i Chile, Tyskland, Ryssland, Danmark, Australien, Belgien och Turkiet. Redan den första upplagan var en stor framgång, även om den inte blev slutsåld: runt 20 000 människor kom då för att dansa tillsammans till elektronisk musik. Under senare år drar evenemanget runt det dubbla antalet deltagare. Något som självklart är mycket viktigt vid ett stort evenemang som Sensation är att se till att det finns faciliteter som klarar av stora folkmassor. Om du själv ska arrangera ett liknande evenemang, och behöver utöka faciliteterna, kan du gå in på Buildor.se. Där hittar du toalettstolar och allt annat du behöver för att besökarna till ditt evenemang ska ha tillgång till alla bekvämligheter.

År 2011 meddelade ID&T att Sensation skulle komma till USA för första gången år 2012, på en turné över landet. Samma år meddelade företaget att Sensation skulle debutera i Asien. Sedan dess har Sensation återvänt till Asien igen – faktum är att Sensation år 2016 gick av stapeln i Hyderabad i Indien den 5 mars. Numera heter Sensation White bara Sensation igen, medan Sensation Black har bytt namn till bara Black, i ett försök att bryta sin anknytning till Sensation White och bli en motsats till evenemanget, snarare än ett alternativ.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews