Droger och rave

Somliga människor tycker att ravefester är det absolut bästa som finns, trots det dåliga ryktet som rave medför. Dock finns det många förutfattade meningar om rave som inte alltid stämmer, även om det sedan länge har förknippats med droger och påverkade människor. Ravefesterna har ofta en negativ klang och droger som ecstasy, LSD, amfetamin och inte minst hasch och heroin har varit frekventa. Men trots att likhetstecknen mellan rave och droger är många så behöver det absolut inte innebära att en ravare är en drogmissbrukare eller överhuvudtaget tar droger alls. De flesta uppskattar musiken som ljuder och de dansstilar som utövas och det är inte säkert att man testar olika droger.

En del tycker dock om att kombinera musiken och stämningen med att ta vissa droger för att bege sig in i ett rus och även om det är långt ifrån alla, så finns det ett antal personer som dock är drogpåverkade inför och under ravefester. Drogerna är till för att förstärka upplevelsen och får en större förmåga att dansa hela natten utan att bli trött. Därför är också psykedeliska droger mer förekommande och det är vanligt att man ser psykedeliska svampar på ravepartyn.

Förbud

På grund av att droger har förekommit på ravefester så arrangeras också ett flertal rave som ska vara helt drogfria. Huruvida det alltid tillämpas eller inte är en återkommande fråga, men faktum är att det finns ravepartyn som har väldigt få drogpåverkade människor. Inte sällan innefattar detta drogförbud även alkohol. I Sverige är det mer vanligt med drogförbud på ravefester än det är i många andra länder. Många av svenska ravare vill också tvätta bort det dåliga ryktet om droger på rave, vilket gör att de arbetar aktivt för att få bort både stämpeln och drogerna.

Free Parties

Ute i Europa kan det däremot vara betydligt friare att använda droger. Bland annat finns det något som kallas för Free Parties, där inte bara inträdesavgiften är gratis…

På dessa fester vill man också se drogerna som något positivt och låta folk hållas och stänga ute alla normer, regler, lagar och tristess, genom att uppmuntra dem att ta droger – åtminstone de lättare drogerna. Man behöver dock inte inta drogerna utan kan använda sig av andra stimulantia istället. Vill man dansa och ha kul till långt inpå småtimmarna, så kanske det räcker med några energidrycker och goda powerbanks i matform istället för vanliga power banks som är till för att ladda ny energi i form av el. Faktum är ju att man kan ha kul utan vare sig alkohol eller droger och tyvärr är det ofta grupptrycket som är den stora boven i dramat.

Om du vill bege dig ut på ett rave så var försiktig och ta ingenting som du egentligen inte vill ta, bara för att andra gör det.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews