Världens största ravefester

Rave är en aktivitet som ofta involverar stora folkmassor. Även om det förstås går att arrangera och besöka ett rave med ytterst få deltagare brukar det bli roligare om fler väljer att vara på festen. Därför kan det vara extra kul att besöka ett evenemang som utan tvivel lockar många människor. Eftersom elektronisk musik enkelt kan nå ut till tusentals människor på samma gång gör det möjligheterna för riktigt stora rave optimala. Att åka på någon av världens stora ravefester blir därför en upplevelse utöver det vanliga. Här är några av evenemangen som brukar nämnas i den kategorin.

Tomorrowland är en festival som ursprungligen kommer från Belgien och som nu existerar i såväl Brasilien som USA. Det var i den belgiska staden Boom som festivalen arrangerades för första gången 2005. Med DJ-namn som Armin Van Buuren, Axwell och David Guetta kunde Tomorrowland skryta med en uppställning som var kända för miljoner människor över hela världen. Den första festivalen var dock relativt liten: endast 9 000 människor hade fått information om evenemanget och tagit sig till Boom. Därefter har besökarantalet vuxit explosionsartat. 2017 beräknas 360 000 människor besöka Tomorrowland, vilket gör det till en av de största festivalerna för elektronisk musik i världen.

Young female DJ at record decks in nightclub, DJ Calixta

Young female DJ at record decks in nightclub, DJ Calixta

Över den engelska kanalen hittar vi en annan stor musikfestival med EDM-tema – Creamfields. Även här arrangeras det ravefester i världsklass varje år. Creamfields håller primärt till i norra England som är klassisk mark för alla ravefantaster. Numera har dock arrangemanget tagits till många andra delar av jorden och liknande festivaler sätts upp i såväl Mexiko som Libanon. Huvudnumret är dock fortfarande i lilla Daresbury utanför Manchester dit tiotusentals människor beger sig varje år för att delta i festivalen. Creamfields har lockat alltifrån Avicii till Calvin Harris och Tiesto till sitt arrangemang.

Lyckligtvis behöver du inte åka så långt för att uppleva en riktig ravefestival. Även här i Sverige finns det alternativ. Into The Valley är ett exempel på en festival som pågår ute i naturskön miljö med dansvänlig musik. När du kommer hem efter en intensiv helg kan det dock vara skönt att sjunka ned i ett badkar och njuta av lugnet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews