Så anordnar du en ravefest

Subkulturen rave är ett fenomen som växte fram någon gång på 80-talet. Det var en kombination av dans och elektronisk musik vilket ofta resulterade i många, långa fester. En del av dessa har blivit av mer underground karaktär medan en annan gren mynnade ut i skogsfester. Dessvärre är det här något som är, eller åtminstone var, väldigt förknippat med droger. Det finns därför anledning att planera noggrant innan man anordnar en ravefest. Som vanligt är planeringen a och o när det kommer till att skapa en lyckad fest oberoende av vilken sort av fest det handlar om!

Mixerbord med färgade knappar

När man börjar med planeringen kan det vara klokt att skriva upp olika uppgifter i en lista. Man kan sedan dela upp dessa saker som man måste genomför i delmål. Det är mycket enklare att ta sig an sådant som inte känns för stort eller för svårt att göra. Man kan även ge sig själv deadlines för att se till att man verkligen ligger i fas med planeringen. Det är nämligen mycket som ska göras och man kan tillfälligt hyra ett coworking space Stockholm om man känner att man behöver något som liknar ett kontor men där man inte behöver binda sig en längre tid. Det är också bra för den som känner att den har svårt att koncentrera sig på planeringen.

Människor på dansgolvet

För att din ravefest ska bli så bra som möjligt behöver du ha rätt utrustning. Det krävs såklart bra högtalare, ljus och sådant som man antingen kan hyra eller köpa om man inte har detta själv. Sedan ska det bokas Dj:s vilket kan vara lite klurigt om man har en tajt budget för festen. Man vill ju att så många som möjligt av besökarna ska känna sig nöjda med musiken som spelas. Ett trix är att ha flera olika Dj:s som spelar, kanske till och med på olika scener och tider.

I samband med större fester kan det vara bra med extra säkerhet. på Polisens hemsida kan du läsa mer om vad du som anordnar en fest behöver tänka på för att slippa bråk, plundring och knarkhandel. I värsta fall kanske man måste kontakta polisen så då kan det ju vara bra om man redan förvarnat dem om att man ska ha en ravefest. Sen är det bara att börja locka besökare!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews